cookies

måndag 7 december 2015

Välkommen till julutmaningen del 6

Märker ni?
Tiden går fort.

Jag har planerat att göra julpynt från naturen men vädret lockar inte till att gå ut. Till och med mina korta löpturer blir inställda. Det får bli nya tag snarast!

En beställning på badrock har sytts och den blir julklapp till en liten kille på 3 år. Den blev så fin med två olika sidor på frottén. Mjuk och skön men inte för tjock och klumpig.
Tilda tomten blev en tomtemor istället. Tyckte det blev finare. Det står att man ska kör upp en pinne rakt igenom dockan så det blir hål i den. Har jag inte alls lust att göra. Får hitta på en annan "klämfunktion" istället.

En stickad väst köpt på secondhand blev ett par vantar och benvärmare till dottern i julklapp.
Det blev en del tyg över som kanske kan bli julgranspynt...? Jag har helt enkelt bara ritat av hennes hand på enklaste vis.


Vad har ni hittat på?
10 kommentarer:

Katarina sa...

Fattar inte att en tröja kan bli vantar. Har du stickat mudden eller är det tröjmudden? Det känns som magi för mig det du skapar.

Klockarbarn sa...

Det är tröjmudden som är återanvänd. Ett projekt som man klarar med en raksöm.

lopplisa sa...

Ja, inte har du legat på latsidan precis!! Mycket tjusigt och tomtemor blev ju hur fin som helst!

hennihenni sa...

Härlig badrock! Jag har också slaktat en tröja den här veckan :) Och så försökte jag svara på muddfrågan, säg till om du inte förstår hur jag menade!

Borgmästaren sa...

Jam tiden går verkligen fort! Så fina saker du gjort! Förstår att du inte vill spetta upp tomten. Kanske går lika bra att hänga den?

Borgmästaren sa...

Glömde säga att det är tyg på utsidan av ljuslyktorna. Kul att du gillade dem.

Katarina sa...

Bara raksöm, då låter det ju som om även jag skulle klara det. Får se, jag fick med mig en tröja från loppis igår, jättefina färger och ränder men jag känner mig inte bekväm i den. Kanske kan den bli tumvantar.

Vilket underbart tyg du fick tag i till morgonrocken (glömde skriva det förut).

Susannesblogg sa...

Snygga saker du har hunnit med! Att tumvantar är kul för det är så enkelt,

Trådanten sa...

Tomtemor kanske kan sitta med fötternamnet hängande över hyllkanten. Kanske behövs det stagas upp i ryggen med en pinne? Fin är hon i varje fall!
vantar från en tröja har jag också testat men lyckades riktigt dåligt med det. Både morgonrocken och vant/benvärmekittet blir nog uppskattade presenter!

Sanna sa...

Åh va fint du skapat! Bara älskar vantar och benvärmare, måste till och slakta en tröja jag också snart tror jag =)