cookies

måndag 13 januari 2014

Räv-vantar kan bli katt-vantar

God fortsättning på året.
Jag avslutar en del påbörjade projekt från förra året. Här är ett av dom.


Med samma grundmönster kan man också göra kattvantar. De tidigare rävarna har använts flitigt och varit i tvätten några gånger redan. Inte de mest praktiska vantarna kanske men det har varit varmt tills nu och när de blir blöta byter man bara. Jag tänkte först att jag skulle göra andra ögon men sen tog förnuftet över som sa att:
-Gör det enkelt eftersom de snart är i tvätten ändå. Snart är de leriga, gnagda på och välanvända och ungen växer så det knakar. Du får snart göra nya ändå.

Det roliga med dessa vantar är att de blir älskade. De blir leksak också, små handdockor.
Vill du virka ett par så rekommenderar jag Superwash ullgarn. Akrylgarn håller inte formen tvätt efter tvätt. Ull är varmare.

Jag tog själv av restlådan så det blev det garn som var rätt i färg och helt utan att bry mig om garnkvalité. Jag trodde aldrig att de skulle bli så poppis som de blev så nästa gång jag virkar får det bli med ullgarn som tål tvätt. Nästa gång ska jag göra katten mer kattlik också....


2 kommentarer:

Emma sa...

Jättefina!

himlaverket sa...

Underbara! Såg att det fanns mönster på många djur på symässan. Lättare för barnen att hålla rätt på sina egna vantar också. Kram Ulla