cookies

söndag 28 mars 2010

Det trodde jag ALDRIG


Tänk att jag har stickat en disktrasa! Det har jag vägrat göra tills nu. Tyckte att det verkade lite äckligt och inte så välfungerande. Men nu har jag tagit ännu ett steg mot lite mer miljömedvetenhet så under EARTH HOUR stickade jag i stearinljusens sken. Det gick utmärkt.

Jag har dessutom använt återvunnet bomullsgarn från en IKEA filt som blivit lite trist med uppdragna trådar. Här är ett tidigare alster av filtens garn.


Jag har också insett att jag förbrukar en hel del Wettextrasor eftersom jag vill att de ska vara fräscha. Dumt. Denna kan jag ju köra i maskinen istället för att kasta. Jag har massor garn från filten så det kan ju bli många fler även om det var dötrist stickning.


Mönster: Jag lade upp 48 maskor på stickor 4 mm, stickade ett varv räta och fortsatte sen i mosstickning tills trasan var liksidig. Stickade ett varv rätstickning igen och maskade av. Avslutade med att virka ett varv fasta maskor. Nästa gång ska jag göra virka nån fin bård istället.

5 kommentarer:

Turboneedle sa...

Vad fin! Har sett stickade/virkade disktrasor på någon annan blogg också. Nästan så att jag själv funderar på att köpa mig ett par stickor el virknålar.
Det låter intressant faktiskt. Hur är uppsugningsförmågan? Beror väl kanske på garnet, men jämfört med en vanlig disktrasa, t ex Wettex.

Nette/Rostis sa...

vi har också börjat med bommullstrasor, dom är skitbra!!! använder mindre medel när vi torkar då trasans struktur tar bättre bort fasttorkad smuts. Torkar snabbt och suger bra. Nu har jag stickat åt halva släkten såna.....

klockarbarn sa...

Turboneedle:
Vad det gäller uppsugningsförmågan vet jag inte eftersom detta är min första men jag antar att det är sämre än en Wettex. Hoppas att jag har fel. I någon annans blogg (minns ej vilken) så stod det att mersicerat (stavas det så?) suger upp sämre än vnaligt bomullsgarn. Jag antar att man får surfa lite på detta och att prova sig fram.

Hello sa...

En annan variant är att använda lingarn! Och att sticka på diagonalen så att själva stickningen blir roligare :)

Vi har två st disktrasor i lin från Växbo och de funkar alldeles utmärkt. Dock så tycker min mamma, som är lätt reumatisk i händerna, att de är omöjliga eftersom hon inte kan vrida ur dem så hårt som behövs för att de inte ska lämna ränder på diskbänken.

Heimlaga sa...

Jag har inte försökt mig på att sticka trasor än,men jag kanske hamnar där också... Men däremot kör jag wettextrasorna i tvättmaskin regelbundet. Det behöver ju inte varahemstickat för att detskall gå att återanvända...